skip to Main Content

Op een kleedje of aan een picknicktafel. Vóór vertrek bestellen we wel mooi weer! Niets is zo fijn om te kunnen lunchen in de buitenlucht, je krijgt er honger van.
We reizen met de auto, wat het meenemen van een lunchpakket wel wat eenvoudiger maakt.
Ik kan alleen maar gladde, meest vloeibare producten eten. Ik moet vaak wel creatief zijn en soms vraagt het enige voorbereiding, maar het is me veel waard om gewoon mee te kunnen genieten van de picknick. Er zijn goede alternatieven voorhanden om gezellig mee te kunnen doen.
We nemen altijd een koelbox mee, liefst met een bevroren koelelement (maar een ingevroren pak melk kan ook).

Ik hou van hartige gerechten. Ik pureer een aardappel,- huzaren of zalmsalade met behulp van de staafmixer tot een gladde substantie, aangevuld met crème fraîche, mayonaise of een klein scheutje melk.
Een salade van avocado met grijze garnalen in een dressing gaat er ook altijd wel in. Vaak volstaat al een beetje olijfolie en wat citroen.

Met eieren kan je eindeloos variëren. Mijn favoriet is de boerenomelet, lekker zacht. Daarvoor vul ik de omelet zelf met voorgekookte en gepureerde groenten. Mijn kleine “zonde” is het gebruik van zout. We moeten hier verstandig mee omgaan en het is zeker niet voor iedereen goed; we gebruiken er doorgaans teveel van. Toch strooi ik graag een beetje Herbamare (zeezout met kruiden) over de omelet.

Er gaat ook altijd een thermosfles koffie, maar ook eentje met heet water mee, voor thee of een mok met drinkbouillon. Een fles water mag natuurlijk niet ontbreken!

Back To Top