skip to Main Content

De meeste mensen kijken met plezier uit naar hun vakantie om zorgeloos te kunnen genieten van een nieuwe omgeving, andere cultuur en wellicht ook andere eetgewoontes.
Voor mensen die eetproblemen hebben als gevolg van een ingreep in het hoofd-halsgebied liggen die dingen vaak een beetje anders. Zij maken zich zorgen of ze voldoende kunnen eten en aan anderen (in het buitenland ) duidelijk kunnen maken wat wel of niet mogelijk is. Stress hierover ligt snel op de loer.

Tip 1: Kies de soort vakantie die bij je past. Wildkamperen in de rimboe ligt niet voor de hand.
Een verblijf in een hotel kan wel prettig zijn, maar informeer dan van te voren of de keuken is ingesteld op je wensen en of het personeel bereid is om mee te werken.
Een huisje of appartement huren is een prima mogelijkheid, omdat je dan zelf alles mee kunt nemen om zelf iets klaar te maken.
Met de caravan of camper op stap is ook een goed idee, ook daar maak je zelf een eenvoudig ontbijtje of lunch.
Tip 2: Neem de attributen mee die je thuis ook gebruikt, zoals:
ALTIJD een staafmixer en een hoge kom
een diepe hapjespan
reserve(drink)voeding voor onvoorziene omstandigheden
een paar pakken gevulde ( Unox ) soep
wat reserve levensmiddelen, zodat je altijd iets hebt in geval van nood.
Helemaal zorgeloos met vakantie gaan lukt misschien niet, maar met bovenstaande tips kan uw vakantie toch plezierig worden.

“Voor ons heb ik nu dé oplossing. Omdat ik NIET meer mag vliegen, moeten we sowieso met de auto op pad. Dit jaar gaan we drie weken. Een week naar Kroatië en een week naar Oostenrijk. De andere week zijn tourdagen. Onze overnachtingen vinden plaats in de vorm van luxe appartementen. Er is daar animatie en ter plekke de mogelijkheid om te ontbijten, lunchen en te dineren. Mocht het allemaal tegenvallen, dan koken we gewoon zelf, dat gaat nog het beste.”

Back To Top