![aardappelcurry met ei[75]](https://alsetenevenmoeilijkis.nl/wp-content/uploads/2023/07/aardappelcurry-met-ei75.jpg)
Porties | personen |
Ingrediënten
- 4 eieren
- 600 gr aardappelen vastkokend
- 1 courgette
- 1 ui
- 200 gr wortel
- stukje gemberwortel
- 2 el olie
- 2 el rode curry pasta
- citroensap
- 4 takjes koriander
Ingrediënten
| ![]() |
Instructies
- Kook de eieren, was de aardappelen en snij deze in dikke plakken. Kook de aardappelen 5 minuten in weinig water.
- Was de courgette en de wortels en snij deze in plakken. Kook de courgette en wortels nog 5 minuten met de aardappels mee.
- Pel de ui en snij deze klein. Snij/rasp de gember. Fruit de ui met de gember in de hete olie. Bak de currypasta kort mee. Voeg 100 ml water toe en breng dit aan de kook.
- Laat de aardappels en groente uitlekken en voeg ze voorzichtig toe aan het currymengsel.
- Pel de eieren en snij ze in parten. Was de koriander en snij deze grof.
- Maak het op smaak met wat citroensap en garneer met de koriander. Serveer de parten ei erbij.
Notities
Voedingswaarde per persoon: 280 kcal en 10 g eiwit
Kijk voor het instructiefilmpje op YouTube:
Kookworkshop aardappelcurry voor mensen met moeite met slikken https://alsetenevenmoeilijkis.nl/ - YouTube
Dit bericht heeft 0 reacties