Deel 1
Dit recept bestaat uit 3 gedeeltes; de bavarois, een aardbei-framboos-gel en een sabayon. Als je deze 3 recepten in laagjes in een glaasje doet heb je een “verrine”. We gaan hier uit van 10 kleine glaasjes, maar het kunnen natuurlijk ook grotere glazen geserveerd worden voor een groter dessert, voor minder personen.

Porties | personen |
Ingrediënten
- 450 gram verse aardbeien
- 450 gram room 40%
- 75 gram suiker
- 35 ml frambozenazijn
- 1 citroen zeste
- 4 a 5 stuks gelatine blaadjes
Ingrediënten
| ![]() |
Instructies
- Week de gelatineblaadjes in koud water zoals op de verpakking staat.
- Maak de aardbeien schoon en stop ze samen met de azijn en citroenzeste in de blender.
- Klop de slagroom lobbig.
- Verwarm een 1/3 deel van aardbeienpuree in een pannetje en los daar de gelatineblaadjes in op. Meng dit vervolgens met de rest van de aardbeienpuree.
- Spatel voorzichtig de slagroom door het aardbeienmengsel en schep de aardbeienbavarois in glaasjes. Laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Notities
Totale voedingswaarden: 1391 kcal en 37,8 g eiwit.
Per portie: 139,1 kcal en 3,78 g eiwit.
Dit bericht heeft 0 reacties