Ga naar hoofdinhoud

Aardbei-bavarois

Recept Afdrukken
Aardbei-bavarois
Deel 1 Dit recept bestaat uit 3 gedeeltes; de bavarois, een aardbei-framboos-gel en een sabayon. Als je deze 3 recepten in laagjes in een glaasje doet heb je een “verrine”. We gaan hier uit van 10 kleine glaasjes, maar het kunnen natuurlijk ook grotere glazen geserveerd worden voor een groter dessert, voor minder personen.
Maaltijd Nagerecht
Consistentie IDDSI 3
Thema's Feestdagen
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Nagerecht
Consistentie IDDSI 3
Thema's Feestdagen
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Week de gelatineblaadjes in koud water zoals op de verpakking staat.
  2. Maak de aardbeien schoon en stop ze samen met de azijn en citroenzeste in de blender.
  3. Klop de slagroom lobbig.
  4. Verwarm een 1/3 deel van aardbeienpuree in een pannetje en los daar de gelatineblaadjes in op. Meng dit vervolgens met de rest van de aardbeienpuree.
  5. Spatel voorzichtig de slagroom door het aardbeienmengsel en schep de aardbeienbavarois in glaasjes. Laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Notities

Totale voedingswaarden: 1391 kcal en 37,8 g eiwit.
Per portie: 139,1 kcal en 3,78 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top