Deel 2
Dit recept bestaat uit 3 gedeeltes; de bavarois, een aardbei-framboos-gel en een sabayon. Als je deze 3 recepten in laagjes in een glaasje doet heb een “verrine”. We gaan hier uit van 10 kleine glaasjes, maar het kunnen natuurlijk ook grotere glazen geserveerd worden voor een groter dessert, voor minder personen.

Porties | personen |
Ingrediënten
- 350 gram aardbei puree in de vriezer bij de groenteboer of grotere supermarkten
- 150 gram frambozenpuree
- 50 gram suiker
- 4 gram agar agar
- 25 ml witte balsamico
- 5 gram verse dragon
Ingrediënten
| ![]() |
Instructies
- Meng de agar agar met de suiker.
- Meng de rest van de ingrediënten op de dragon na en voeg het agar agar-suikermengsel eraan toe. Breng dit aan het kook in een pannetje.
- Schenk dit mengsel zodra het kookt in een bakje en laat het in koelkast opstijven voor minimaal een 1 uur.
- Draai het opgesteven mengsel glad tot een gel in de blender of keukenmachine en passeer door een fijne zeef. Snij de dragon blaadjes fijn, liefst in chiffonade1) en voeg dit toe aan de gel. Decoreer de bavarois-glaasjes van deel 1 met de gel.
Notities
1)Chiffonade is een manier om bladgroenten te snijden in lintvorm, door de blaadjes eerst te stapelen, vervolgens op te rollen en dan dwars op de rol te snijden.
Dit bericht heeft 0 reacties