skip to Main Content
Appelcrumble

Appelcrumble


Recept Afdrukken
Appelcrumble
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd de appels in dikke parten en doe ze in een beboterde, vuurvaste schaal. Sprenkel het water erover.
  2. Meng in een kom het meel met de suiker, kaneel en zout. Snijd de boter in blokjes en werk die met de vingers snel door het mengsel, tot een rulle structuur verkregen is.
  3. Wrijf het deeg (dat letterlijk als los zand aan elkaar hangt) tussen beide handen over de appelschijfjes, zodat ze helemaal bedekt worden met een laag grove deegkruimels (in feite kleine klontjes deeg).
  4. Bak de appel crumble in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius) gedurende 30 minuten. Lauw of op kamertemperatuur serveren, eventueel met crème fraîche of lobbig geslagen room.
  5. Maak de crumble ook eens met peer, gecombineerd met gewelde rozijnen of geweekte abrikozen.
Notities

Totale voedingswaarde: 2475 kcal en 19 g eiwit.
Per portie: 412,5 kcal en 3,1 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top