skip to Main Content

Bitterkoekjespudding

Recept Afdrukken
Bitterkoekjespudding
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verkruimel de bitterkoekjes en zet ze in de week in de marasquin. Doe dit een dag tevoren, zodat ze goed zacht worden.
  2. Klop de eiwitten zeer stijf en daarna nog eens met 1 eetlepel suiker erbij.
  3. Klop de slagroom lobbig met 1 eetlepel suiker.
  4. Roer de eierdooiers schuimig met de rest van de suiker.
  5. Week de gelatineblaadjes in koud water (zie verpakking).
  6. Breng de melk aan de kook; giet wat van de hete melk al roerend bij de eierdooiers. Schenk dit terug in de pan en laat het, al roerende, binden; niet koken.
  7. Los - van het vuur af - de uitgeknepen gelatine op in deze vla. Koel het mengsel snel af (zet bijvoorbeeld in koud water); af en toe roeren.
  8. Leg op het stijfgeslagen eiwit de room en de bitterkoekjes (nog niet doorroeren). Schenk de afgekoelde vla, die juist iets dikker (drillig) begint te worden, op deze massa. Spatel snel, maar voorzichtig, alles tot een gelijkmatig mengsel. Het moet goed gemengd zijn om klontvorming te voorkomen.
  9. Neem een gladde vorm en bekleed die met huishoudfolie. Laat de massa hierin glijden en laat zeker een paar uur opstijven (in de koelkast). Keer de pudding om op een bord en verwijder voorzichtig de vorm en de folie.
Notities

Totale voedingswaarden:
Per portie: 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top