Skip to content

Bloemkool met Pierre Robert kaas en truffel

Recept Afdrukken
Bloemkool met Pierre Robert kaas en truffel
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
 1. Bloemkool Maak de hele bloemkool schoon door de groene bladeren en harde stronk te verwijderen. De halve bloemkool wordt later gebruikt.
 2. Smelt de roomboter in een pan en laat deze al roerend bruin worden. Zeef daarna de boter en giet terug in de pan.
 3. Voeg de olijfolie toe en laat dit mengsel weer goed warm worden. Bak hierin de bloemkool in ongeveer 20 minuten goudbruin. Draai de bloemkool regelmatig om.
 4. Haal vervolgens de bloemkool uit de pan wanneer deze mooi gebruind is en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de bloemkool dan in stukjes en draai door de blender tot een mooie gladde crème. Als de blender niet goed “pakt” kan je een beetje melk toevoegen.
 5. Maak de crème op smaak met peper en zout en druk de crème ten slotte door een zeef.
 6. Pierre Robert-crème Maak de halve bloemkool schoon en snijd deze in roosjes. Kook de roosjes in pan met water gaar en giet af.
 7. Maak de Pierre Robert schoon door de korst eraf te halen en snijd de kaas in blokjes.
 8. Draai de gegaarde bloemkoolroosjes met de blokjes kaas samen door de blender fijn tot een gladde crème. Maak ook deze crème op smaak met peper en zout en druk de crème ten slotte door een zeef.
 9. Truffeljus Bak de sjalot en knoflook in roomboter tot ze glazig zijn.
 10. Voeg de champignons toe en bak deze rustig gaar. Voeg vervolgens de bouillon, tijm, rozemarijn en laurier toe en kook dit zachtjes in tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.
 11. Haal de jus van het vuur en verwijder de takjes. Haal de staafmixer door de jus, voeg truffeltapenade en roomboter toe naar smaak, haal nog even de staafmixer erdoor en zeef de jus vervolgens.
Notities

Opmaak
Leg een ronde steker in het midden van het bord, doe in de linkerhelft de bloemkoolcrème en in de andere helft de Pierre Robert-crème. (Dit kan natuurlijk ook uit de losse hand in een ying-yangpatroon, zoals Ron in het filmpje doet).

Rasp eventueel verse truffel hierover tot het mooi bedekt is. Haal voorzichtig de steker weg. Verwarm de jus nog even en schenk deze aan tafel over het gerecht uit. De rest van de jus kan je invriezen in een ijsblokjeszakje.

Totale voedingswaarden
Bloemkool: 4465 kcal en 47,2 g eiwit. Per portie: 2232,5 kcal en 23,6 g eiwit.
Truffelsaus: 1260 kcal en 107,9 g eiwit. Per portie: 630 kcal en 53,9 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top