Skip to content

BLOEMKOOL, ROMANESCO EN BROCCOLI MET ROZIJNEN EN RICOTTA

 

DIT HEB JE NODIG VOOR DE ROZIJNENCRÈME

* 200 gram rozijnen

* 20 gram citroensap

ZO MAAK JE HET:

1. Wel de rozijnen 4 uur in water. Giet het welwater weg. Doe de rozijnen in een pan en kook ze 15 minuten in ruim water.

2. Giet af, maal de rozijnen met het citroensap in de blender tot een gladde pasta.

3. Duw tijdens het blenden de rozijnen die omhoog komen met een spatel weer naar beneden.

4. Wrijf de pasta met behulp van een pollepel door een zeef en vang op.

5. Neem de IDDSI-testen af.

DIT HEB JE NODIG VOOR DE RICOTTA

* 200 gram ricotta

* 200 gram mascarpone

* 1 theelepel gedroogde oregano

* snuf chilipoeder

* 20 ml citroensap

* peper en zout

ZO MAAK JE HET:

1. Verwarm de oven op de grillstand.

2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

3. Plaats in een ovenschaaltje en gril het geheel gedurende 10 minuten.

4. Neem de IDDSI-testen af.

DIT HEB JE NODIG VOOR DE BLOEMKOOL, ROMANESCO EN BROCCOLI

* 1 stuk bloemkool

* 1 stuk romanesco

* 1 stuk broccoli

* 2 eetlepels tahin

* snufje zout

ZO MAAK JE HET:

1. Maak van alle drie de kolen zeer kleine roosjes van max. 4 bij 15 mm. Controleer of de stukjes klein genoeg zijn met de vorkdruktest.

2. Zet 2 pannen op met ruim water en zout.

3. Blancheer in de eerste pan de bloemkool gaar en in de andere pan de broccoli en romanesco tot het goed gaar is.

DEZE MATERIALEN HEB JE NODIG:

2 kookpannen, blender, zeef, polllepel, spatel, maatbeker, weegschaal.

SERVEREN

Smeer wat van de ricotta in het midden van een bord. Leg de stukjes bloemkool, broccoli en romanesco erop. Zet er wat dotjes van de
rozijnencrème bij. Druppel wat tahin op de kolen en voeg eventueel nog peper en zout toe.

TIP

Wil je niet zoveel snijden, dan kun je ook bloemkool- of broccolirijst kopen.

IDDSI 5 | 607 kcal en 20 g eiwit per persoon | smf

Samen eten…

Laat voor de andere eters de rozijnen heel en de roosjes wat groter of
strooi er wat geroosterd sesamzaad bij.

4 PERSONEN

IDDSI 5

40 41

Recept Afdrukken
BLOEMKOOL, ROMANESCO EN BROCCOLI MET ROZIJNEN EN RICOTTA
Maaltijd Hoofdgerecht
Consistentie IDDSI 5
Thema Alledag
Porties
Maaltijd Hoofdgerecht
Consistentie IDDSI 5
Thema Alledag
Porties

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top