Ga naar hoofdinhoud

Champagne-sabayon

Recept Afdrukken
Champagne-sabayon
Deel 3 Dit recept bestaat uit 3 gedeeltes; de bavarois, een aardbei-framboos-gel en een sabayon. Als je deze 3 recepten in laagjes in een glaasje doet heb een “verrine”. We gaan hier uit van 10 kleine glaasjes, maar het kunnen natuurlijk ook grotere glazen geserveerd worden voor een groter dessert, voor minder personen.
Maaltijd Nagerecht
Consistentie IDDSI 2
Thema Feestdagen
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Nagerecht
Consistentie IDDSI 2
Thema Feestdagen
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Klop de slagroom lobbig.
  2. Klop de eidooiers samen met de suiker in een grote kom en au bain-marie op tot een dik en schuimig mengsel.
  3. Voeg hier geleidelijk de champagne aan toe.
  4. Haal de pan van het vuur af en blijf kloppen totdat het mengsel is afgekoeld.
  5. Spatel voorzichtig de lobbige room door de afgekoelde sabayon
  6. Verdeel de sabayon over de glaasjes, boven op de aardbei/frambozengel en serveer direct.
Notities

*) Eidooiers zijn in fles te koop bij groothandel, gebruik anders het eigeel van ca. 10 eieren.

Totale voedingswaarden: 1391 kcal en 37,8 g eiwit.
Per portie: 139,1 kcal en 3,78 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top