Skip to content

Citruspudding

Rieny: “Ik vond dit recept in een boek met wintergerechten van de Engelse kookboekenschrijfster Delia Smith uit 1995. Het is een van mijn lievelingsdesserts. De frisse smaak van de citrusvruchten in deze zoete pudding is verrukkelijk.”

Recept Afdrukken
Citruspudding
Maaltijd Nagerecht
Consistentie IDDSI 3
Thema Feestdagen
Porties
personen
Maaltijd Nagerecht
Consistentie IDDSI 3
Thema Feestdagen
Porties
personen
Instructies
  1. De oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Klop de boter en de suiker in een grote kom tot het mengsel licht van kleur is. Het wordt niet luchtig, omdat er meer suiker is dan boter.
  3. Klop de eierdooiers los en klop ze beetje bij beetje door het botermengsel. Spatel het gezeefde bakmeel erdoorheen, afgewisseld met de citrusschilletjes en het sap, en ten slotte de melk.
  4. Klop de eiwitten in een schone kom tot ze zachte pieken vormen en spatel ze door het citrusmengsel. Schrik niet als het mengsel er wat geschift uitziet, want dat hoort zo.
  5. Schep het mengsel in de ovenschaal en zet die 50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, totdat er zich een mooi goudbruin korstje vormt. Mocht het goudbruine korstje al na 40 minuten zichtbaar zijn, haal de schaal dan even uit de oven en bedek deze met aluminiumfolie en zet weer terug om aanbranden te voorkomen.
Notities

Tip
De pudding is zowel warm als koud erg lekker. Geklopte room is een heerlijke toevoeging.

Per portie: 375 kcal en 7 g eiwit

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top