skip to Main Content
Erwtensoep

Erwtensoep

Recept Afdrukken
Erwtensoep
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Groenten schoonmaken: de aardappels en selderijknol schillen en, evenals de wortel, in blokjes snijden; de prei in ringetjes.
  2. Spliterwten in een vergiet schoonspoelen.
  3. Twee liter bouillon (of water) aan de kook brengen met de spliterwten, aardappel, selderijknol, wortel, karbonaadjes, peper, zout en groentebouillonblok.
  4. Als het mengsel tijdens het koken gaat schuimen, de schuimlaag er eenmaal afscheppen.
  5. De soep op een laag vuur (deksel erop) zachtjes 1 uur laten koken, of zoveel langer als nodig is om de erwten uit elkaar te laten vallen.
  6. Haal de karbonaadjes uit de soep, haal het vlees van het been en snijd in stukjes.
  7. Snijd de gare rookworst in dunne plakjes.
  8. Knip (of snijd) de groene kruiden klein.
  9. Roer de soep goed door (met een garde) zodat een gebonden geheel ontstaat. Breng eventueel met een staafmixer de soep op de gewenste structuur.
  10. Doe het vlees, de worst en de fijngeknipte kruiden in de soep en laat nog een minuut of tien doorkoken. U kunt ook nog een handje diepvrieserwtjes toevoegen.
Notities

Totale voedingswaarde: 2496 kcal en 158,5 g eiwit.
Per portie: 624 kcal en 39,6 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top