skip to Main Content

Filosoof

Recept Afdrukken
Filosoof
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappelen, kook ze en maak er puree van.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne schijfjes. Schil de uien en snijd ze in dunne ringen.
  3. Verhit de boter in de braadpan, fruit de uien aan en laat ze op een laag vuur stoven, tot ze zacht zijn (ca. 20 minuten). Doe het restje vlees met de jus erbij, en ook de appelschijfjes. Laat nog een minuut of 5 mee sudderen. Vindt u het te weinig vocht, voeg dan wat heet water/bouillon toe.
  4. Beboter een ovenschaal en leg de helft van de puree op de bodem. Schep hierop het vlees, appelmengsel en de ui. Sluit af met een laagje puree. Leg hier en daar een klontje boter (of bestrooien met paneermeel en daarop de klontjes boter).
  5. Zet de filosoof in de oven (ca. 175 graden) en laat goed doorwarmen (eventueel met bruin korstje).
Notities

Totale voedingswaarde:
Per portie:

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top