Skip to content

fris mangosoepje met limoen

FRIS MANGOSOEPJE MET LIMOEN
DIT HEB JE NODIG VOOR HET MANGOSOEPJE
* 400 gram mangovlees (diepvries kan ook)
* sap van 2 limoenen
* 50 ml water
ZO MAAK JE HET:
1. Schil de mango’s, verwijder de pit en snijd vervolgens het vruchtvlees
klein.
2. Doe alle ingrediënten in een blender en blend tot een gladde massa.
3. Wrijf de massa door een zeef.
4. Voer de IDDSI-testen uit.
5. Zet gekoeld weg.
DIT HEB JE VERDER NODIG VOOR DE GARNERING:
* 200 gram crème fraîche
* ¼ theelepel gemalen kardemom
* 30 gram poedersuiker
* 1 bos munt (70 gram, alleen de blaadjes)
* 50 ml zonnebloemolie
ZO MAAK JE HET:
1. Vermeng de crème fraîche, poedersuiker en gemalen kardemom met elkaar en
zet apart.
2. Zet een pan op met ruim kokend water, kook de muntblaadjes hier 5 tellen
in en spoel ze daarna koud af.
3. Laat deze goed uitlekken en doe ze daarna met de olie in een blender.
Blend tot een
gladde massa.
4. Laat dit door een zeef lopen en vang de olie op.
DEZE MATERIALEN HEB JE NODIG:
Blender, zeef, 2 (meng)kommen, pan, weegschaal, maatbeker.
SERVEREN
Doe het mangosoepje in een kommetje en druppel er het crème fraîche-mengsel
en de muntolie
overheen. Serveer het soepje op de dag van bereiding. Wil je hem eerder
maken, dan kan dit ook maar voer dan voor het serveren nogmaals de
IDDSI-testen uit.
TIP
Wil je wat experimenteren met smaken, dan kun je bijvoorbeeld de kardemom
vervangen door
kaneelpoeder. Voor wat meer pit kun je ook een klein stukje verse
chilipeper mee blenden met de soep.
IDDSI 4 | 364 kcal en 2 g eiwit per persoon | m
4 PERSONEN
IDDSI 4
18 19
Recept Afdrukken
fris mangosoepje met limoen
Prep Tijd 10
Kook Tijd 15
Porties
Prep Tijd 10
Kook Tijd 15
Porties

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top