Skip to content

Frittata met pompoen

Recept Afdrukken
Frittata met pompoen
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de pompoen doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1x1 cm.
  3. Bak de gesnipperde uit glazig in de olijfolie. Voeg nu de pompoen toe en bak totdat deze beetgaar is. Voeg ondertussen ook de knoflook, gemalen komijn, kaneel, kerrie, de peper en het zout toe.
  4. Haal de pan van het vuur en maak het pompoenmengsel met een staafmixer fijn.
  5. Smeer 4 kleine vormpjes (of een grote) in met olie of boter en vul ze met de pompoenmix.
  6. Klop de eieren los met de yoghurt en giet dit mengsel over de pompoenmix. Verdeel het mengsel mooi over de vormpjes.
  7. Snij de ontvelde paprika in repen en verdeel over de gevulde vormpjes.
  8. Zet de vormpjes ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven totdat het ei gestold is.
Notities

Totale voedingswaarde: 400 kcal en 25 g eiwit
Per portie: 100 kcal en 6 g eiwit

Alternatieve bereiding
Serveer het gerecht met een puree van paprika.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top