Skip to content

GEBAKKEN ZEEBAARS MET HETE BLIKSEM EN PAPRIKASAUS

 

DIT HEB JE NODIG VOOR DE HETE BLIKSEM

* 600 gram kruimige aardappels (geschild)

* 100 ml volle melk

* 80 gram ongezouten roomboter

* 4 elstar appels

* 1 kaneelstokje

* 1 eetlepel witte wijnazijn

* Zwarte peper en zout naar smaak

ZO MAAK JE HET:

1. Kook de aardappels in ruim water met wat zout in 20 minuten gaar.

2. Schil ondertussen de appels en verwijder de klokhuizen.

3. Snijd in kleine stukjes en doe in een kookpan met 2 eetlepels water, het kaneelstokje en de eetlepel witte wijnazijn.

4. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken met de deksel erop. Verwijder het kaneelstokje en blend het geheel glad in de blender.

5. Giet de aardappels af en laat uitwasemen.

6. Duw deze vervolgens door een zeef met behulp van een pollepel en vang op. Meng met de appelmoes, roomboter en volle melk.

7. Breng op smaak met flink wat zwarte peper en zout.

8. Verwarm de hete bliksem als dit nodig is nog even.

9. Neem de IDDSI-testen af.

DIT HEB JE NODIG VOOR DE PAPRIKASAUS

* 4 rode paprika’s

* 100 ml kookroom

* 10 gram Nutilis Powder

* zout en peper

ZO MAAK JE HET:

1. Verwarm de oven naar 240 graden. Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten.

2. Smeer licht in met olie op de schilkant en pof ze 15 minuten in de oven.

3. Trek de schil van de paprika af en snijd de paprika in kleine stukken.

4. Doe de stukken samen met de kookroom in de blender en blend tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

5. Roer de Nutilis Powder er doorheen.

6. Neem de IDDSI-testen af.

DIT HEB JE NODIG VOOR DE ZEEBAARS

* 4 stuks zeebaarsfilet met huid à 100 gram

* olijfolie om in te bakken

* peper en zout naar smaak

ZO MAAK JE HET:

1. Verwarm een koekenpan met olijfolie. Bestrooi de zeebaars met peper en zout. Bak deze op de huid voor 2/3 gaar.

2. Draai de zeebaarzen met de huidzijde naar boven in de pan en zet de warmtebron uit.

3. Trek bij alle zeebaarzen de huid van de filet. Dit doe je door een lepel tussen het vlees en het vel te zetten, deze met de vinger vast te pakken en
eraf te trekken.

4. Prak de zeebaars vervolgens met een vork in stukjes die niet groter zijn dan 4 bij 15 mm. Controleer of het voldoende klein is met behulp van de
vorkdruktest.

IDDSI 5 | 698 kcal en 23 g eiwit per persoon | mfv

DEZE MATERIALEN HEB JE NODIG:

2 kookpannen, 1 koekenpan, blender, zeef of
passeviet, pollepel, spatel.

SERVEREN

Laat een volle sauslepel van de paprikasaus op het bord lopen. Leg enkele eetlepels met de hete bliksem in het midden van het bord. Leg hier de
geprakte zeebaars op.

TIP

Kun je zure smaken wat slechter verdragen, laat dan de azijn weg. Voor een meer zure smaak kun je de hoeveelheid azijn verhogen of kiezen voor een
goudreinet in plaats van een elstar appel. Ook het verhogen/verlagen van de zwarte peper kan in pittigheid van het gerecht veel uitmaken. Je kunt ook
een passeviet gebruiken bij het maken van de aardappelpuree van de hete bliksem.

4 PERSONEN

Samen eten…

Voor de overige eters kun je de appelmoes wat grover laten en de
zeebaarsfilet heel laten bij het serveren.

IDDSI 5

44 45

Recept Afdrukken
GEBAKKEN ZEEBAARS MET HETE BLIKSEM EN PAPRIKASAUS
Maaltijd Hoofdgerecht
Consistentie IDDSI 5
Thema Alledag
Porties
Maaltijd Hoofdgerecht
Consistentie IDDSI 5
Thema Alledag
Porties

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top