
Porties | personen |
Ingrediënten
Vulling
- 6 gebakken pannekoeken zoals u dat gewend bent
- 600 g Chinese kool (of spinazie)
- 1 middelgrote ui gesnipperd
- 1 a 2 tenen knoflook fijngehakt
- boter of olijfolie
- zout en peper bij spinazie ook wat nootmuskaat
Paddenstoelensaus
- 350 g paddenstoelen gemengd bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitake
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 a 2 tenen knoflook fijngehakt
- 3 takjes tijm gerist en fijngehakt
- 2 el olijfolie
- zout en peper
- 1 dl crème fraiche
- 2 dl bouillon (1/2 paddenstoelenbouillonblok)
Ingrediënten Vulling
Paddenstoelensaus
| ![]() |
Instructies
Vulling
- Fruit de ui in een ruime pan met een klontje boter of wat olijfolie op middelhoog vuur. Als de ui glazig is, de knoflook en de gewassen groenten in porties toevoegen. (Niet te veel tegelijk). Wanneer de groente zacht begint te worden, is ze klaar. Zet deze opzij.
Paddenstoelenaus
- Fruit de sjalot in een ruime pan op middelhoog vuur met de olijfolie.
- Als de sjalot glazig is, de knoflook, tijm en (klein gesneden) paddenstoelen toevoegen en op hoger vuur in zo’n 5 minuten rondom bruin bakken. Voeg zout/peper toe.
- Blus de paddenstoelen af met de bouillon en laat tot ongeveer de helft inkoken.
- Voeg dan de crème fraîche toe en laat nog even doorwarmen. De saus is nu klaar voor gebruik, maar u kunt hem ook met de blender fijnmaken. Hij oogt dan minder, maar smaakt beter!
- Beboter een vuurvaste schaal. Verdeel de groente over de pannenkoeken (2 à 3 p.p.) en leg ze naast elkaar in de schaal.
- Verdeel de paddenstoelensaus erover en zet de pannenkoeken ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) om goed warm te worden.
Notities
Totale voedingswaarden: 795 kcal en 19,0 g eiwit.
Dit bericht heeft 0 reacties