Skip to content

Gevulde spaghettipompoen met kipfilet

Recept Afdrukken
Gevulde spaghettipompoen met kipfilet
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen over de lengte en lepel de pitten eruit. Leg de helften met de schil naar beneden in een ovenschaal en voeg een bodempje water toe.
  2. Meng twee eetlepels olie met een halve eetlepel vadouvan, een snuf zout en een royale draai van de pepermolen. Bestrijk de snijkant van de pompoen met het oliemengsel. Schuif in de oven en gaar in ongeveer 1 uur.
  3. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en een klontje boter. Bak de kipfilet rondom bruin.
  4. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg 1 eetlepel vadouvan, wortel en tomaat toe en roerbak 1 minuut. Blus af met 100 ml water en laat sudderen tot de groenten gaar zijn.
  5. Neem de gare pompoen uit de oven en schraap met een vork het vruchtvlees eruit. Let op dat je niet te dicht op de schil schraapt. Roer de slierten pompoen door het groenten-kipmengsel en vul hiermee vervolgens de twee pompoenhelften.
  6. Strooi voor het opdienen wat lente-ui over het gerecht. Mocht je vulling overhouden, serveer deze er dan apart bij.
Notities

Totale voedingswaarden: 691 kcal en 46,8 g eiwit.
Per portie: 17x,75 kcal en 11,7 g eiwit.


TIP

  1. Serveer er een salade met citroendressing bij.
  2. Als u de oven tijdens het roosteren van de pompoen optimaal wilt benutten, leg er dan gelijk een aantal in aluminium verpakte en met olijfolie ingewreven rode bietjes bij die ongeveer dezelfde tijd nodig hebben om te garen. Handig om een voorraadje te hebben voor een volgende dag, of om in te vriezen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top