skip to Main Content

Gistpannenkoekjes

Recept Afdrukken
Gistpannenkoekjes
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Los de gist op in wat lauw water en voeg daar de suiker aan toe. Wacht circa 10 minuten tot de gist begint te schuimen.
  2. Doe de bloem met de eieren in de keukenmachine, voeg de gist toe en draai er in enkele seconden een deegje van. Met de hand kloppen kan evengoed.
  3. Voeg nu de melk toe om een dik, vloeibaar beslag te krijgen en doe dit over in een maatkan met schenktuit.
  4. Verhit de olie met de boter in de koekenpan en schenk met een draaiende beweging wat beslag in de pan; de maat (groot of klein) bepaalt u zelf. Bak de pannenkoekjes enkele minuten aan beide kanten en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Notities

Tip
Deze kleine pannenkoekjes zijn dik en luchtig door de gist in het deeg. Ze worden geserveerd met zoet (bij het dessert) of hartig, bijvoorbeeld als voorgerecht met crème fraîche, gemengd met wat gerookte zalm en bieslook. Bij zoet (vraag de kleinkinderen) zijn de mogelijkheden legio met bovenaan Nutella!

Tip
Neemt u ze mee, warm ze dan bij de gastvrouw/ gastheer van tevoren even op in de oven.

Totale voedingswaarden: 1749 kcal en 14,0 g eiwi

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Back To Top