skip to Main Content

Gratin dauphinois

Recept Afdrukken
Gratin dauphinois
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in heel dunne schijfjes. Rasp de kaas en snijd de knoflook fijn.
  3. Beboter een vuurvaste schaal (circa 23 x 16 cm). Leg daarin dakpansgewijs de aardappelschijfjes. Leg tussen elke laag wat zout/peper/nootmuskaat en knoflook/geraspte kaas. Houd wat kaas over voor de bovenste laag.
  4. Schenk de room met de melk eroverheen en strooi er de laatste kaas over.
  5. Laat circa 50 minuten bakken of tot de aardappelen gaar zijn en het vocht is geabsorbeerd. Als de bovenlaag te bruin wordt, afdekken met aluminiumfolie.
  6. 10 minuten laten rusten voor het serveren.
Notities

Tip
Let erop dat u bloemige aardappelen gebruikt; die nemen het vocht beter op. Ook zonder kaas bijzonder smakelijk!

Tip
Neemt u het gerecht mee, verkort de baktijd dan met 10 minuten. Die tijd gebruikt u als u de schotel bij de gastvrouw/ gastheer in de oven stopt.

Totale voedingswaarden: 2250 kcal en 78,0 g eiwit

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Back To Top