
Porties |
Ingrediënten
- 1 kg bloemige aardappelen
- 3 teentjes knoflook
- 150 g Gruyèrekaas geraspt
- 300 ml room
- 125 ml melk
- zout
- nootmuskaat
- peper
Ingrediënten
| ![]() |
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Schil de aardappelen en snijd ze in heel dunne schijfjes. Rasp de kaas en snijd de knoflook fijn.
- Beboter een vuurvaste schaal (circa 23 x 16 cm). Leg daarin dakpansgewijs de aardappelschijfjes. Leg tussen elke laag wat zout/peper/nootmuskaat en knoflook/geraspte kaas. Houd wat kaas over voor de bovenste laag.
- Schenk de room met de melk eroverheen en strooi er de laatste kaas over.
- Laat circa 50 minuten bakken of tot de aardappelen gaar zijn en het vocht is geabsorbeerd. Als de bovenlaag te bruin wordt, afdekken met aluminiumfolie.
- 10 minuten laten rusten voor het serveren.
Notities
Tip
Let erop dat u bloemige aardappelen gebruikt; die nemen het vocht beter op. Ook zonder kaas bijzonder smakelijk!
Tip
Neemt u het gerecht mee, verkort de baktijd dan met 10 minuten. Die tijd gebruikt u als u de schotel bij de gastvrouw/ gastheer in de oven stopt.
Totale voedingswaarden: 2250 kcal en 78,0 g eiwit
Dit bericht heeft 0 reacties