skip to Main Content

Griekse moussaka

Recept Afdrukken
Griekse moussaka
Maaltijd Hoofdgerecht
Consistentie Consistentie 1
Thema Alledag
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Consistentie Consistentie 1
Thema Alledag
Porties
personen
Instructies
  1. Snijd de aubergines in de lengte in niet te dunne plakken, spreid ze uit en bestrooi ze ruim met zout. Laat minstens een half uurtje intrekken, spoel ze daarna af en dep de plakken droog met bijvoorbeeld keukenpapier. Kwast de aubergines in met olijfolie en grill ze aan beide kanten mooi bruin in een grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag. Zet even opzij.
  2. Verhit een diepe braadpan met (Griekse) olijfolie en bak het lamsgehakt rul. Bak ui en knoflook een paar minuten mee, voeg de tomaten toe en laat op hoog vuur flink wat vocht loskomen en verdampen.
  3. Voeg de tomatenpuree, laurierblaadjes, de rest van de kruiden en de rode wijn of port toe. Laat circa een half uurtje zonder deksel sudderen tot een mooie, niet te dunne saus.
  4. Voor de bechamelsaus: Smelt de boter in een steelpan, voeg al roerend in één keer de bloem toe en blijf flink roeren tot er een deegbal ontstaat. Voeg de (liefst warme) melk in scheutjes toe tot een mooie gladde saus. Roer de kaas erdoorheen en voeg wat peper, zout en nootmuskaat toe.
  5. Vet een flinke ovenschaal in met olie en verdeel de helft van de aubergineplakken over de bodem.
  6. Klop 1 ei door het gehaktmengsel en giet de helft over de aubergines. Dan weer een laag aubergines, vervolgens het gehaktmengsel en tenslotte de kaassaus, waar u nog twee losgeklopte eieren doorheen hebt gemengd.
  7. Bestrooi met wat geraspte kaas voor een mooi bruin korstje en bak circa 30 minuten in een oven van 200 graden.
Notities

Tip: lekker met een groene salade!

Totale voedingswaarden: 3194 kcal en 204,5 g eiwit.
Per portie: 798,5 kcal en 51,1 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Back To Top