Skip to content

Hertoginnenpuree

Recept Afdrukken
Hertoginnenpuree
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Stamp de gekookte aardappelen fijn (met een stamper, nooit met een mixer, dan wordt het behanglijm!)
  2. Voeg de hete melk, de boter en peper/zout/nootmuskaat toe aan de aardappelen.
  3. Een gewone puree is luchtig. Voor hertoginnenaardappelen moet de puree steviger zijn, dus gebruik wat minder melk.
  4. Spuit met een spuitzak torentjes puree op een bakplaat of maak hoopjes met een lepel.
  5. Bak ze in een voorverwarmde oven op 190 graden tot ze gaan kleuren (± 15 minuten).
Notities

Alternatieve bereiding
U kunt de puree ook glad houden i.p.v. de pureetorentjes af te bakken.

Totale voedingswaarden: 897 kcal en 19,6 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top