skip to Main Content
Ijstaart

Ijstaart

Recept Afdrukken
Ijstaart
Porties
personen
Porties
personen
Instructies
  1. Klop de slagroom stijf in een grote kom (voeg geen suiker toe, het zoet komt van de koekjes!).
  2. Klop in een andere kom de 3 eiwitten stijf. Roer met een spatel de eiwitten door de slagroom.
  3. Maak de merengue of broskoekjes fijn op een plank met een groot mes en roer deze vervolgens door het slagroom-/eiwitmengsel. Het wordt een mooi luchtig geheel.
  4. Schep dit over in een springvorm, dek het af met plasticfolie en zet het een etmaal in de diepvries.
Notities

Tip
Een kwartiertje voor het opdienen uit de vriezer halen, in mooie punten snijden en versieren met wat rood fruit, blauwe bessen of bramen en natuurlijk een toefje slagroom!
Geniet van de ijstaart op een mooie zomerse dag!

Tip
Dit is een handig recept voor een gezelschap van minstens tien personen, maar ook als je met minder mensen bent, is het heel praktisch.
Wat over is, kan gewoon weer in de vriezer voor een volgende keer!

Tip
De broskoekjes zijn niet altijd op voorraad in de supermarkt. Merengue is er meestal wel en mengt goed met geraspte pure chocolade.
In de kerstperiode is er altijd een ruim assortiment aan merenguekoekjes te koop: handig om een paar pakjes extra mee te nemen.
De koekjes zijn lang houdbaar.

Tip
Van de ijstaart blijven drie eidooiers over. Klop hiervan met een mixer een mayonaise.
U heeft nodig: 2 eetlepels azijn, eventueel wat mosterd en circa 400 ml lichte olijfolie.
Olijfolie in kleine beetjes toevoegen. Op smaak brengen met zout en/of peper. Lekker om gevulde eieren mee te maken!

Totale voedingswaarden: 2315 kcal en 29,4 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top