
Porties | personen |
Ingrediënten
- 400 gr kalfsstoofvlees in blokjes
- zout en peper
- 1 el olijfolie
- 1/4 liter kalfs- of groentenbouillon
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 2 handperen niet te rijp
- 250 gr champignons in stukjes
- 100 ml kookroom
- handje peterselie fijngehakt
- Aardappelpuree
- 4 kleine stoofperen
- 1/2 citroensap
- citroenrasp
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- 4 el suiker
Ingrediënten
| ![]() |
Instructies
- Bestrooi het kalfsvlees me zout en peper.
- Verhit de olie in de pan en bak het vlees rondom goudbruin. Giet de bouillon erbij, voeg tijm en rozemarijn toe en laat op laag vuur in ca. 1 ½ uur gaar stoven.
- Zet intussen de stoofperen op: schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Besprenkel met citroensap. Zet de pan met ½ liter water op het vuur en doe citroenschil, kaneel, kruidnagels en suiker erin. Breng aan de kook en voeg de partjes peer toe. Zet het vuur laag en stoof de peren in ca. 30 – 40 minuten zacht en gaar.
- Schil de handperen en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg peer, champignons en room na ca. 1 uur stooftijd aan het vlees toe.
- Proef of het vlees door en door gaar is. Laat het eventueel nog wat langer stoven.
- Verwijder tijm en rozemarijn uit het stoofpotje en roer de peterselie erdoor.
- Verwarm de aardappelpuree. Serveer de kalfsschotel met de stoofpeertjes en aardappelpuree.
Notities
Totale voedingswaarde: 1680 kcal en 107,5 g eiwit.
Per portie: 420 kcal en 26,8 g eiwit.
Dit bericht heeft 0 reacties