skip to Main Content

Knolselderijpuree

Recept Afdrukken
Knolselderijpuree
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Kook ze met een snuf zout in circa 15 minuten gaar. Afgieten en fijnstampen ( kan heel goed met de staafmixer ).
  2. Bak ui, knoflook en salie 10 minuutjes in de boter op een laag vuur.
  3. Roer er de crème fraiche door en (eventueel, maar van die smaak moet je houden) een paar druppels truffelolie.
  4. Schep dit mengsel door de warme knolselderijpuree en serveer als side dish.
Notities

Totale voedingswaarden: 573 kcal en 14,0 g eiwit

Knolselderij is gezond. De groente bevat veel vezels en is een bron van vitamine C, vitamine K en kalium: het mineraal dat een gunstig effect heeft op de bloeddruk. Bovendien bevat knolselderij relatief weinig calorieën, dus je kunt er lekker veel van eten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Back To Top