
Porties |
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 el roomboter
- 2 el crème fraiche
- 1 el fijn gehakte verse of gedroogde salie
- zout
Ingrediënten
| ![]() |
Instructies
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Kook ze met een snuf zout in circa 15 minuten gaar. Afgieten en fijnstampen ( kan heel goed met de staafmixer ).
- Bak ui, knoflook en salie 10 minuutjes in de boter op een laag vuur.
- Roer er de crème fraiche door en (eventueel, maar van die smaak moet je houden) een paar druppels truffelolie.
- Schep dit mengsel door de warme knolselderijpuree en serveer als side dish.
Notities
Totale voedingswaarden: 573 kcal en 14,0 g eiwit
Knolselderij is gezond. De groente bevat veel vezels en is een bron van vitamine C, vitamine K en kalium: het mineraal dat een gunstig effect heeft op de bloeddruk. Bovendien bevat knolselderij relatief weinig calorieën, dus je kunt er lekker veel van eten.
Dit bericht heeft 0 reacties