skip to Main Content

Oosterse pompoensoep

Recept Afdrukken
Oosterse pompoensoep
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Verhit een flinke scheut olie in een hoge soeppan en fruit hierin de gesnipperde sjalotten kort aan. Voeg de currypasta toe en bak even mee.
  2. Voeg de pompoenblokjes toe en roer flink om, zodat ze allemaal bedekt worden met het olie-/ currypastamengsel.
  3. Vervolgens de groentebouillon toevoegen en het geheel ongeveer 20 minuutjes zachtjes laten koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer als de pompoenblokjes gaar zijn en voeg dan het sinaasappelsap en de kokosmelk toe.
  5. Garneer eventueel met blaadjes koriander; peterselie of bieslook kan natuurlijk ook. Proef of er nog zout en peper bij moet.
Notities

Tip
De hoeveelheden komen niet zo precies; speel een beetje met de hoeveelheid pompoen en/ of groentebouillon, al naar gelang u een dikkere of dunnere soep wilt.

Currypasta kan tamelijk scherp zijn. Als u dat niet verdraagt, neem dan een theelepeltje minder.

Totale voedingswaarden: 857 kcal en 17,0 g eiwit

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Back To Top