Skip to content

paprikatomatensoep

 

DIT HEB JE NODIG VOOR DE PAPRIKATOMATENSOEP

* 4 stuks gegrilde paprika uit pot (200 gram)

* 10 rijpe romatomaten (1000 gram)

* 150 gram rode linzen

* 100 gram ui (gesnipperd)

* 1 teen knoflook

* ½ chilipeper

* 1 theelepel gemalen komijn

* 500 ml groentebouillon

* 40 gram Nutilis Powder

* zonnebloemolie

* peper en zout

ZO MAAK JE HET:

1. Was de tomaten en snijd deze in stukken, hak de knoflook en chilipeper
fijn.

2. Zet een ruime pan op met olie en fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper aan.

3. Voeg de tomaten toe en bak licht aan.

4. Voeg ook de linzen en komijn nu toe en blus af met de groentebouillon.

5. Snijd de paprika’s grof en voeg ook toe. Laat het geheel zachtjes 20 minuten doorkoken met een deksel op de pan.

6. Pureer de soep in de blender en laat door een zeef lopen.

7. Bind het geheel af met de Nutilis Powder, door deze er doorheen te roeren, laat 5 minuten binden.

8. Neem de IDDSI testen af.

9. Breng waar nodig op smaak met peper en zout.

DIT HEB JE NODIG VOOR DE CRÈME FRAÎCHE

* 200 gram crème fraîche

* snuf gerookt paprikapoeder

* peper en zout

ZO MAAK JE HET:

1. Roer alle ingrediënten door elkaar.

DEZE MATERIALEN HEB JE NODIG

Kookpan, blender, zeef, kom, maatbeker,
weegschaal.

SERVEREN

Schep/schenk de soep in een mooie kom of bord. Druppel er wat crème fraîche in.

TIP

Wil je liever een iets romiger soep? Vervang dan een deel van de bouillon door bijvoorbeeld kookroom. Herhaal hierna de IDDSI-testen, omdat mogelijk
het IDDSI-level is veranderd.

IDDSI 4 | 479 kcal en 13 g eiwit per persoon | mi

IDDSI 4

4 PERSONEN

28 29

Recept Afdrukken
paprika tomatensoep
Porties
Porties

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top