skip to Main Content
Parmezaanse Aubergines

Parmezaanse aubergines

Recept Afdrukken
Parmezaanse aubergines
Consistentie Consistentie 1
Thema Alledag
Porties
personen
Ingrediënten
Consistentie Consistentie 1
Thema Alledag
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de aubergines en snijd ze in plakken van een ½ cm dikte. Leg ze in een vergiet, bestrooid met zout. Laat ze circa 30 minuten uitlekken, daarna droogdeppen met een theedoek.
  2. Intussen maken we de tomatensaus. Afhankelijk van vers of blik: ontvelde tomaten klein snijden.
  3. Verwarm in een kleine braadpan 2 eetlepels olijfolie (met de fijngesneden knoflook). Tomatenstukjes en wat zout/peper toevoegen. Op lager vuur ongeveer 20 minuten laten pruttelen.
  4. Mozzarella laten uitlekken en in dunne plakken snijden.
  5. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  6. Bedek een bakplaat met bakpapier; leg hierop de plakken aubergine. Smeer met een boterkwastje de plakken goed in met olijfolie. Laat ze circa 15 minuten bakken. Controleer of ze zacht zijn, maar niet te donker.
  7. Zet de temperatuur van de oven naar 180 ˚C.
  8. Beboter de bodem en zijkant van een ovenschaal. Bedek de bodem met een laagje tomatensaus.
  9. Vervolgens een laagje aubergine en daarop wat plakken mozzarella. Voeg de basilicum toe en herhaal de laagjes.
  10. Eindig met een laag aubergine of tomatensaus. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
  11. Laat de aubergines 20 tot 30 minuten bakken tot de bovenkant een mooi korstje heeft gekregen. Even laten afkoelen en serveer de aubergines warm of op kamertemperatuur.
Notities

Totale voedingswaarden: 986 kcal en 62,2 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top