Skip to content

POLLO TONATO

 

DIT HEB JE NODIG VOOR DE POLLO

* 2 stuks kipfilet

* 2 liter kippenbouillon

ZO MAAK JE HET:

1. Breng de kippenbouillon in een pan tegen de kook aan.

2. Pocheer hier de kipfilets in gaar tot een kerntemperatuur van 75 graden. Laat ze vervolgens afkoelen in de bouillon.

3. Haal de filets uit de bouillon en snijd ze in kleine blokjes van max. 4 bij 15 mm.

4. Controleer of de stukjes klein genoeg zijn met de vorkdruktest.

DIT HEB JE NODIG VOOR DE TONNATO

* 160 gram tonijn in olie (gewicht is de inhoud van een blikje met tonijn en olie)

* 100 gram mayonaise

* 50 gram volle yoghurt

* peper en zout

ZO MAAK JE HET:

1. Doe de gehele inhoud van het blikje in de blender en maal de tonijn en olie tot een gladde massa.

2. Voeg vervolgens de mayonaise en yoghurt toe en maal kort door de tonijn.

3. Breng op smaak met peper en zout.

4. Wrijf het geheel door een zeef.

5. Neem de IDDSI-testen af.

DIT HEB JE NODIG VOOR DE KAPPERTJES

* 370 gram kappertjes met lekvocht (inhoud van een potje)

* 14 gram Nutilis Powder

ZO MAAK JE HET:

1. Doe de kappertjes met het lekvocht in de blender en maal tot een gladde massa.

2. Wrijf door een zeef en vang het sap op.

3. Bind dit af met de Nutilis Powder door deze er doorheen te roeren.

4. Voer de IDDSI-testen uit.

DEZE MATERIALEN HEB JE NODIG:

Kookpan, blender, maatbeker, zeef, pollepel,
spatel, maatbeker,

weegschaal, voedselthermometer.

SERVEREN

Laat 3 eetlepels van de tonnatocrème op elk bord lopen en laat dit wat uitlopen. Strooi er rijkelijk de kleine stukjes kip op en zet wat punten van
de kappertjes-crème op de borden.

TIP

Wil je het gerecht nog wat verrijken, gebruik dan wat van de basilicum-olie van de caprese

POLLO TONNATO

IDDSI 5 | 401 kcal en 29 g eiwit per persoon | emiov

Samen eten…

Voor de overige eters kun je de kip grover snijden en de kappertjes heel laten.

4 PERSONEN

IDDSI 5

48 49

Recept Afdrukken
POLLO TONATO
Consistentie IDDSI 5
Porties
Consistentie IDDSI 5
Porties

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top