
Porties | personen |
Ingrediënten
- 1 liter water
- 2 el olijfolie
- 1 flespompoen
- 2 wortels
- 2 sjalotten
- 1 stukje gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 Elstar appel
- 1 sinaasappel
- 2 blokjes bouillon
- 15 g koriander fijn gehakt
- cayennepeper
Ingrediënten
| ![]() |
Instructies
- Schil de pompoen (je kunt de schil eventueel ook laten zitten). Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukjes.
- Schil de winterpenen en snijd deze in stukjes. Pel en snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Pers de sinaasappel.
- Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de sjalotjes, knoflook en gember 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de pompoen en winterpeen toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om.
- Voeg het water, de bouillonblokjes, de appel en het sinaasappelsap toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep eventueel op smaak met cayennepeper. Bestrooi de soep met de fijngehakte koriander.
Notities
Totale voedingswaarden: 574 kcal en 13,9 g eiwit.
Per portie: 143,5 kcal en 3,4 g eiwit.
TIP
- Lekker met 100 gram reepjes gerookte zalm of fijngesneden gerookte kip.
- Een topping van 125 ml crème fraîche light of 250 gram Ricotta is ook een goede toevoeging.
Dit bericht heeft 0 reacties