Preisoep met kipfilet
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snij de prei in ringen en maak het schoon. Doe de olie in de pan en bak hierin de prei met de kerrie in 5 minuten zacht.
  2. Schil de aardappels, snij deze in blokjes.
  3. Schep een flinke lepel prei uit de pan en hou deze achter voor garnering.
  4. Voeg de aardappelen en de kipfilet toe aan de prei. Voeg 300 ml water met het bouillonblokje toe en breng alles aan de kook. Laat het in 10 minuten gaarkoken.
  5. Neem de kipfilet uit de pan en snij deze in smalle reepjes.
  6. Purreer de soep met een staafmixer. Maak de soep op de juiste dikte door het toevoegen van melk. Voeg de kip en achtergebleven preiringen toe. Maak alles op smaak met wat peper.
  7. Serveer de soep met brood.
Notities

Alternatieve bereiding:
Pureer eventueel de kip mee en laat de losse prei en stukjes kip achterwege.

Voedingswaarden per persoon: 300 kcal en 16 g eiwit

Kijk voor het instructiefilmpje op YouTube:
(1) Kookworkshop preisoep voor mensen die moeite hebben met slikken, https://alsetenevenmoeilijkis.nl/ – YouTube