Ga naar hoofdinhoud

Risotto met worst en venkel, volgens Renske te Lindert

Recept Afdrukken
Risotto met worst en venkel, volgens Renske te Lindert
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Bereidingswijze slowcooker Verhit een klont roomboter in de pan op het fornuis en laat de ui iets glazig worden.
  2. Voeg het worstvlees toe en bak rul.
  3. Voeg de rode peper, venkel en gemalen venkelzaad toe, roer goed door.
  4. Voeg de risottorijst toe.
  5. Zet de pan in de slowcooker, verkruimel het bouillonblokje erover en voeg 750 ml kokend water toe.
  6. Zet de slowcooker op stand ‘low’, 3 uur.
  7. Roer goed door en voeg de mascarpone en de helft van de geraspte kaas toe. Laat smelten.
  8. Serveer met de rest van de geraspte kaas.
  9. Bereidingswijze fornuis Verhit de boter in de pan en laat de ui iets glazig worden.
  10. Voeg worstvlees toe en bak rul.
  11. Voeg de rode peper, venkel en gemalen venkelzaad toe en bak even mee. Voeg de risottorijst toe en bak nog 2 minuten mee.
  12. Kook intussen 350 ml water en los het bouillonblokje daarin op. Giet een kwart van de bouillon bij de rijst. Blijf goed roeren en voeg elke keer een kwart vocht toe als het bijna droog staat.
  13. Is de bouillon op maar is de rijst nog niet gaar, voeg dan eventueel wat extra vocht toe.
  14. Als de risotto gaar is, haal de pan van het vuur en voeg de mascarpone en de helft van de kaas toe. Roer het goed door tot het een geheel is.
  15. Serveer met de rest van de geraspte kaas.
Notities

Renske is met dit heerlijke recept de winnaar van de slowcooker. Gefeliciteerd!

Totale voedingswaarden: 1422 kcal en 51,9 g eiwit.
Per portie: 711 kcal en 25,95 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top