skip to Main Content

Risotto van courgette

Recept Afdrukken
Risotto van courgette
Maaltijd Borrelhapjes
Consistentie Consistentie 1
Thema Alledag
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Borrelhapjes
Consistentie Consistentie 1
Thema Alledag
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Olie en boter samen verhitten en daarin de ui en wortels smoren. Daarna de fijngesneden courgettes toevoegen (beetje bij beetje, op zacht vuur, circa 10 minuten).
  2. In de tussentijd in een aparte pan de bouillon verhitten.
  3. De rijst toevoegen aan de courgettes en gedurende 2 minuten goed doorroeren (alle korrels moeten door de olie geweest zijn). Wijn toevoegen en in laten koken.
  4. Daarna beetje bij beetje, al roerende, de warme bouillon toevoegen, tot de rijst gaar is. (Dit duurt circa een half uur en is het belangrijkste onderdeel van het recept). Mocht de bouillon opraken, dan heet water erbij doen (geen koud water, dan schrikt de rijst!)
  5. Aan het einde de saffraan en de Parmezaanse kaas toevoegen, evenals zout en peper. Vuur uit, deksel erop en nog 3 minuten laten staan, alvorens op te dienen.
  6. Na ongeveer een half uur is de rijst ‘al dente’ (beetgaar). Voor zachtere rijst blijft u gewoon wat langer bouillon toevoegen en roeren. (Dit gerecht is niet geschikt om te blenderen.)
Notities

Totale voedingswaarden: 1124 kcal en 29,9 g eiwit.
Per portie: 562 kcal en 14,95 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Back To Top