skip to Main Content

Rodekool-pastinaak-wortelstamppot

Recept Afdrukken
Rodekool-pastinaak-wortelstamppot
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit de ui in een grote, diepe braadpan. Voeg de rodekool toe en bak deze zachtjes mee. Voeg de winterwortels toe en laat het geheel circa 15 minuten rustig stoven.
  2. Kook intussen de pastinaken in water met wat zout gaar en stamp fijn met een klont roomboter en wat crème fraîche als het te droog is.
  3. De appel in kleine blokjes snijden en de laatste 5 minuten meestoven in de rodekool. Voeg kaneel en kruidnagelpoeder toe en schep de pastinaakpuree erdoorheen.
  4. Lekker met een stukje gebakken vis of een gehaktbal. Dit is een gezonde stamppot vanwege de grote hoeveelheid groenten. En de variant met pastinaak en wortel is een lekker alternatief voor de klassieke rodekool met appeltjes.
Notities

Tip
Mocht de stamppot nog te grof zijn, dan even de rodekool pureren voordat de pastinaakpuree toegevoegd wordt.

Totale voedingswaarden: 664 kcal en 16,7 g eiwit.
Per portie: 166 kcal en 4,1 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top