Skip to content

Romige sperziebonensoep

Recept Afdrukken
Romige sperziebonensoep
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal de sperziebonen af en snijd in stukjes. Pers de knoflookteentjes of snijd ze in kleine stukjes. Rasp de kaas.
  2. Verhit de olie in een pan en roerbak de sperziebonen en de knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de bouillon toe en kook 20 tot 30 minuten.
  3. Pureer de soep. Voeg de room en kaas toe en warm de soep goed door. Hoe meer room of crème fraîche, hoe romiger de soep.
Notities

Van klein tot groot: bijna iedereen houdt van soep. In de zomer (tomatensoep), als je grieperig bent (kippensoep) of een stevige soep nu het kouder wordt. Soep is alles ineen: gezond, voedzaam en lekker. We hebben het dan wel over zelfgemaakte soep en niet over die in pakjes, blikken en zakken; veel te zoet en te zout!

Soep is een makkelijke manier om groente te eten. Hoeveel groente je binnenkrijgt, is afhankelijk van wat je zelf in de soep hebt gedaan. Een eenvoudig rekensommetje: 600 g groente op 1 l water = 150 g groente per kop/bord. Bovendien de nodige vezels, vitaminen en mineralen. Tijdens het koken gaan wel vitaminen verloren, maar koken zorgt er ook voor dat andere stoffen vrijkomen, zoals bètacaroteen. Ook helpt een kop soep of bouillon (ca. 250 ml) bij het op peil houden van de vochthuishouding. Een ander voordeel van zelf maken is, dat u zelf de hoeveelheid zout bepaalt. De gewenste hoeveelheid zout voor mannen en vrouwen is 6 g per dag; één bouillonblokje bevat 5.4 gr.

Kortom, genoeg redenen om zelf aan de slag te gaan! Kijk voor meer soeprecepten op www.alsetenevenmoeilijkis.nl, bijv. een klassieke erwtensoep of de Italiaanse kille-avond-soep (alleen al om de naam).

Totale voedingswaarde: 684 kcal en 32,1 g eiwit.
Per portie: 171 kcal en 8 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top