Skip to content

Runderbouillon

Recept Afdrukken
Runderbouillon
Maaltijd Voorgerecht
Consistentie IDDSI 0
Thema Feestdagen
Porties
personen
Maaltijd Voorgerecht
Consistentie IDDSI 0
Thema Feestdagen
Porties
personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verdeel de mergpijp, wortelen, bleekselderij en uien op een braadslee. Rooster alles 30 minuten. Bij het roosteren komen de smaken vrij, dat komt de bouillon ten goede. Bovendien krijgt de bouillon hierdoor een mooie, diepe kleur.
  3. Doe vervolgens alles in een pan en voeg het bouquet garni toe, de tomaten en de kastanjechampignons, plus de peper. Zout naar smaak toevoegen. Giet er zoveel water bij, totdat alles onder water staat.
  4. Laat de bouillon 2 uur zachtjes pruttelen. Schep af en toe het schuim eraf.
  5. Haal van het vuur. Giet de bouillon door een fijne zeef.
Notities

Tip garnering:
Snijd een paar kastanjechampignons heel fijn, bak ze even met boter of olie, vermeng met wat fijngesneden peterselie en verdeel over de borden.

Per portie: 15 kcal en  < 1 g eiwit

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top