Ga naar hoofdinhoud

Salsa piccante

Recept Afdrukken
Salsa piccante
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Deze veelzijdige, groene saus kan bij verschillende gerechten worden gebruikt. Bij koude kip, bij geroosterd vlees of bij een visje, maar ook als tapenade of als onderdeel van een buffet. In dit recept toegepast op hardgekookte eitjes en op geroosterde aubergines. Het is een pittige saus van gezonde, mediterrane ingrediënten. Door meer olie toe te voegen, wordt hij nog smeuïger. Een restant van de saus is enkele dagen houdbaar in de koelkast.
  2. Bereiding (in keukenmachine) Week het brood in een scheut wijnazijn. Stop het brood in de keukenmachine, met de pijnboompitten, olijven, kappertjes, ansjovisfilets en de peterselie/basilicum. Laat de machine even draaien.
  3. Voeg het citroensap toe en laat weer draaien. Op het laatst de olijfolie erbij doen en alles nogmaals pureren. Proef op zout (de ansjovis is al zout) en voeg desgewenst wat (gemalen) zwarte peper toe.
  4. Geroosterde aubergines: De aubergines wassen, afdrogen en in de lengte in plakken snijden; dikte van de plak circa ½ cm. Plakken in vergiet leggen en met zout bestrooien. Na een half uur het zout eraf spoelen. Plakken droogdeppen met schone theedoek.
  5. Oven voorverwarmen op 200 graden. Bakblik bekleden met bakpapier.
  6. De aubergineplakken aan beide zijden met olie bestrijken. Aan beide kanten ongeveer 10 minuten bakken (let op dat ze niet te bruin worden).
  7. Prik met een vork of de aubergine zacht genoeg is. Na afkoelen de plakken bestrijken met de pikante saus.
Notities

Totale voedingswaarden: 917 kcal en 15,5 g eiwit.
Per portie: 229,2 kcal en 3,8 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Back To Top