Skip to content

Smoothie: bosvruchten

Recept Afdrukken
Smoothie: bosvruchten
Porties
glazen
Ingrediënten
Porties
glazen
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe het fruit en de room/roomijs in de blender laat de blender draaien tot de inhoud vloeibaar is.
  2. Schenk het fruitsap in een hoog glas. Voeg eventueel wat extra room of water toe om de sap wat dunner te maken.
Notities

Tips bij het maken van een smoothie:

  • Kies voor volle melkproducten. Slikproblemen hebben vaak gewichtsdaling en/of ondergewicht tot gevolg en dit kunt u op deze manier tegengaan.
  • Bij hinderlijke slijmvorming kunt u ook producten van sojamelk, amandelmelk of havermelk proberen.
  • Bij wondjes in de mond is het beter zure zuivelproducten als karnemelk en yoghurt te vervangen door room, crème fraîche of roomijs.
  • Bestraalde monden verdragen geen zuur, dus vermijd citroen, limoen en grapefruit.
  • Een goede textuur is persoonlijk en heeft te maken met wat u het beste verdraagt: meer of minder vloeibaar, meer of minder romig, wel of geen schilletjes.
  • Kiwi, verse ananas, papaja, vijgen en meloen bevatten enzymen. Deze breken eiwitten af, dus niet combineren met melkproducten! Het geeft bovendien een bittere nasmaak. U kunt beter water (al of niet met een smaakje, bijv. kokoswater) of vruchtensap gebruiken.

Totale voedingswaarde: 604 kcal en 10,2 g eiwit.
Per portie: 302 kcal en 5,1 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top