skip to Main Content

Spinaziestamppot met blauwe kaas

Recept Afdrukken
Spinaziestamppot met blauwe kaas
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Aardappelen schillen en koken tot ze puree-gaar zijn. Afgieten; wat kookvocht bewaren.
  2. Spinazie wassen en laten uitlekken; ui klein snijden.
  3. In braadpan twee eetlepels olijfolie verhitten. Op middelhoog vuur de ui smoren. Daarna, met handjes vol, de spinazie toevoegen. Alles goed omscheppen en vuur laag. Zo’n 10 minuten laten sudderen; als het te droog is wat kookvocht van de aardappels toevoegen.
  4. De blauwe kaas (zonder korst) in stukjes snijden en op het laatst in de spinazie laten smelten.
  5. Aardappels met een pureestamper fijnmaken. Wat kokende melk met boter aan de aardappels toevoegen. Spinazie toevoegen en flink doorroeren; ook wat nootmuskaat en peper. Eventueel nog wat geraspte kaas.
Notities

Tip
De spinazie kan met een staafmixer nog fijner gemaakt worden.
Voor de aardappel­puree geen staafmixer gebruiken; dan krijg je een lijmachtige substantie.

Tip
Wie niet van blauwe kaas houdt, bakt er spiegeleieren bij.

Totale voedingswaarden: 1405 kcal en 47,1 g eiwit.
Per portie: 702,5 kcal en 23,5 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top