
Porties | personen |
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappelen
- 500 g wilde spinazie
- 1 kleine ui
- ca. 100 g blauwe kaas bijv. Bleu d'Auvergne
- olijfolie
- boter/melk
- nootmuskaat/peper
- geraspte kaas
Ingrediënten
| ![]() |
Instructies
- Aardappelen schillen en koken tot ze puree-gaar zijn. Afgieten; wat kookvocht bewaren.
- Spinazie wassen en laten uitlekken; ui klein snijden.
- In braadpan twee eetlepels olijfolie verhitten. Op middelhoog vuur de ui smoren. Daarna, met handjes vol, de spinazie toevoegen. Alles goed omscheppen en vuur laag. Zo’n 10 minuten laten sudderen; als het te droog is wat kookvocht van de aardappels toevoegen.
- De blauwe kaas (zonder korst) in stukjes snijden en op het laatst in de spinazie laten smelten.
- Aardappels met een pureestamper fijnmaken. Wat kokende melk met boter aan de aardappels toevoegen. Spinazie toevoegen en flink doorroeren; ook wat nootmuskaat en peper. Eventueel nog wat geraspte kaas.
Notities
Tip
De spinazie kan met een staafmixer nog fijner gemaakt worden.
Voor de aardappelpuree geen staafmixer gebruiken; dan krijg je een lijmachtige substantie.
Tip
Wie niet van blauwe kaas houdt, bakt er spiegeleieren bij.
Totale voedingswaarden: 1405 kcal en 47,1 g eiwit.
Per portie: 702,5 kcal en 23,5 g eiwit.
Dit bericht heeft 0 reacties