Skip to content

Stamppotje zoete aardappel, pastinaak en verse spinazie

Recept Afdrukken
Stamppotje zoete aardappel, pastinaak en verse spinazie
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen en pastinaken en snijd deze in kleine stukken. Laat de aardappelen en pastinaak in een pan met water en tuinkruidenbouillon in 15 tot 20 minuten gaar koken.
  3. Maak ondertussen de spinazie schoon en haal de steeltjes eraf.
  4. Als de aardappelen en de pastinaken gaar zijn, fijn stampen. Roer de boter en melk erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng het geheel met de rauwe spinazie en roer totdat deze gaat slinken. Doe het mengsel in een vuurvaste schaal en bestrooi met geraspte kaas.
  6. Zet de schaal in de oven en laat de kaas smelten in 3 tot 5 minuten.
Notities

Alternatieve bereiding:
Laat de spinazie en geraspte kaas achterwege.

TIP: Lekker met een stukje vis.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top