![Pag. 20 Lekker eten pastinaak stamppot 2[95]](https://alsetenevenmoeilijkis.nl/wp-content/uploads/2023/07/Pag.-20-Lekker-eten-pastinaak-stamppot-295-600x493.jpg)
Porties | personen |
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel
- 2 pastinaken
- 300 g verse spinazie gewassen in water
- 100 g geraspte belegen kaas
- 1 blokje tuinkruidenbouillon
- klont boter optioneel
- scheutje melk optioneel
Ingrediënten
| ![]() |
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen en pastinaken en snijd deze in kleine stukken. Laat de aardappelen en pastinaak in een pan met water en tuinkruidenbouillon in 15 tot 20 minuten gaar koken.
- Maak ondertussen de spinazie schoon en haal de steeltjes eraf.
- Als de aardappelen en de pastinaken gaar zijn, fijn stampen. Roer de boter en melk erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
- Meng het geheel met de rauwe spinazie en roer totdat deze gaat slinken. Doe het mengsel in een vuurvaste schaal en bestrooi met geraspte kaas.
- Zet de schaal in de oven en laat de kaas smelten in 3 tot 5 minuten.
Notities
Alternatieve bereiding:
Laat de spinazie en geraspte kaas achterwege.
TIP: Lekker met een stukje vis.
Dit bericht heeft 0 reacties