
Porties | personen |
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappelen
- 1 prei middenmaat
- 300 a 400 g knolselderij
- 1 flinke dessertlepel mosterd
- 3 a 4 el bloem
- 1 ei
- peper/zout
- boter
- 50 g geraspte belegen kaas
- 125 g schouderham
- bakje Philadelphia of AH zuivelspread
Ingrediënten
| ![]() |
Instructies
- Aardappelen schillen en koken tot ze puree-gaar zijn; afgieten. Prei schoonmaken en in ringen snijden. Knolselderij schoonmaken en in blokjes snijden. Samen zo’n 10 minuten laten koken (tot ze zacht zijn). Afgieten en wat van het kookvocht bewaren.
- Ham-mousse maken: ham in kleine stukjes snijden. Met staafmixer mengen met 60 à 70 g spread.
- Aardappelen met pureestamper fijn maken. Afgegoten knolselderij en prei toevoegen. Ham-mousse toevoegen; alles goed mengen. Op het laatst het ei, mosterd, kaas en de bloem erdoor roeren.
- Hiervan niet te grote koekjes vormen; met bloem bestrooien.
- In koekenpan ca. 4 minuten aan beide kanten bakken. Hoe hoger het vuur, hoe harder het korstje; zacht bakken kan ook. Binnenin blijft het heerlijk smeuïg.
Notities
Totale voedingswaarden: 1698 kcal en 75,3 g eiwit.
Per portie: 849 kcal en 37,6 g eiwit.
Dit bericht heeft 0 reacties