skip to Main Content

Stamppotkoekjes met ham-mousse

Recept Afdrukken
Stamppotkoekjes met ham-mousse
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Aardappelen schillen en koken tot ze puree-gaar zijn; afgieten. Prei schoonmaken en in ringen snijden. Knolselderij schoonmaken en in blokjes snijden. Samen zo’n 10 minuten laten koken (tot ze zacht zijn). Afgieten en wat van het kookvocht bewaren.
  2. Ham-mousse maken: ham in kleine stukjes snijden. Met staafmixer mengen met 60 à 70 g spread.
  3. Aardappelen met pureestamper fijn maken. Afgegoten knolselderij en prei toevoegen. Ham-mousse toevoegen; alles goed mengen. Op het laatst het ei, mosterd, kaas en de bloem erdoor roeren.
  4. Hiervan niet te grote koekjes vormen; met bloem bestrooien.
  5. In koekenpan ca. 4 minuten aan beide kanten bakken. Hoe hoger het vuur, hoe harder het korstje; zacht bakken kan ook. Binnenin blijft het heerlijk smeuïg.
Notities

Totale voedingswaarden: 1698 kcal en 75,3 g eiwit.
Per portie: 849 kcal en 37,6 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top