Ingrediënten
Hoofdgerecht 4 personen
• 4 x 120gr kabeljauwfilet
• 5 sjalotjes
• 2 teentjes knoflook
• 1 mespunt paprikapoeder
• 2 el kappertjes
• 2 laurierbladen
• 700 gram kerstomaatjes of 750 gram ontvelde tomaten in blokjes
• visbouillon
Pistache pesto
• 2 el ongezouten pistachenoten
• ½ bosje platte peterselie
• 5 sprieten bieslook
• ½ bos koriander
• Olijfolie

Prep Tijd | 20 |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
Ingrediënten
- 4x 120 gr kabeljauwfilet
- 5 sjalotjes
- 1 mespunt paprikapoeder
- 2 el kappertjes
- 2 st laurierblaadjes
- 700 gr kerstomaatjes of 750 gr ontvelde tomaten in blokjes
- 1 deel visbouillon
Pistache pesto
- 2 el ongezouten pistache noten
- 1/2 bosje platte peterselie
- 5 sprietjes bieslook
- 1/2 bosje koriander
- 1 scheutje olijfolie
Ingrediënten
Pistache pesto
| ![]() |
Instructies
- Snipper de sjalotten, pers de knoflook, bak dit kort in een scheut olijfolie, voeg paprikapoeder toe en sudder op een laag vuur gaar.
- Spoel de kappertjes. Voeg de tomaten samen met de kappertjes, laurier en wat zout toe aan het uienmengsel in de tajine. Sluit de pan en laat 30 minuten stoven. Controleer op voldoende vocht.
- Vloeibaar: Verwijder de laurier. Doe de kabeljauw in de blender, voeg visbouillon toe tot de gewenste dikte. Dan de blokjes tomaat in de schone blender, voeg zo nodig water toe. - Pureer daarna de rijst met melk en visbouillon. Schenk eerst de rijst in een hoog glas, daarna de kabeljauw en als laatste de tomatensaus. Versier met een kappertje.
- Pistache pesto: - Doe alle ingrediënten in de keukenmachine samen met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
Notities
Totale voedingswaarde: 981 kcal en 104 gr eiwit
Per portie: 245 kcal en 26 gr eiwit
Dit bericht heeft 0 reacties