Tongfilet met een zachte worteldillecrème
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de wortels in plakjes en kook ze gaar in een laagje water met een scheutje azijn en zout. Pureer de wortels met een staafmixer met de crème fraîche en een scheutje kookwater tot een romige crème. Roer de dille erdoorheen en proef of er nog zout en peper bij moet.
  2. De tongfilets inwrijven met zout en even laten liggen.
  3. Smelt de roomboter in een hapjespan en roer het sap en de rasp van een halve limoen erdoorheen. Leg de tongfilets in de pan en laat deze 8 à 10 minuten zachtjes garen met het deksel op de pan.
  4. Pureer intussen in een kommetje een beetje olijfolie met peterselie.
  5. Verwarm de borden voor in een warme oven en schep op elk bord een tongfilet met een paar eetlepels wortelcrème en garneer met wat peterselie-olie en een schijfje limoen.
Notities

Per portie: 450 kcal en 22 g eiwit