skip to Main Content

Vanillevla met bitterkoekjes en warme kersen

Recept Afdrukken
Vanillevla met bitterkoekjes en warme kersen
Maaltijd Nagerecht
Thema Feestdagen
Porties
porties
Ingrediënten
Maaltijd Nagerecht
Thema Feestdagen
Porties
porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de bitterkoekjes in de rum weken en begin ondertussen met de vla.
  2. Roer het ei met 1 eetlepel maizena, een schep suiker en wat melk of drinkvoeding los.
  3. Verhit de rest van de drinkvoeding in een pan. Los de rest van de suiker op in de hete drinkvoeding.
  4. Meng een gedeelte van de hete drinkvoeding door het eimengsel. Roer het eimengsel vervolgens door de rest van de drinkvoeding. Laat de vla iets koken en onder af en toe roeren indikken.
  5. Verwarm de kersen. Dik het kersensap in door de met water aangelengde maizena (+/- 1/2 eetlepel) toe te voegen en even door te koken.
  6. Haal de bitterkoekjes uit de rum. Schenk de vla over de bitterkoekjes. Leg de warme kersen op de vla.
Notities

Tip
Garneer het toetje met slagroom.

Totale voedingswaarden per portie: 376 kcal en 18 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top