'),document.contains||document.write(''),window.DOMRect||document.write(''),window.URL&&window.URL.prototype&&window.URLSearchParams||document.write(''),window.FormData&&window.FormData.prototype.keys||document.write(''),Element.prototype.matches&&Element.prototype.closest||document.write('')
skip to Main Content
Venkel-doperwtensoep Met Pittige Room

Venkel-doperwtensoep met pittige room


Recept Afdrukken
Venkel-doperwtensoep met pittige room
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak eerst de sjalotjes, knoflook, prei en venkel redelijk fijn.
  2. Bak de sjalot, de knoflook en het venkelzaad in een pan (met dikke bodem), waar straks de hele soep in past. Als het mengsel begint te geuren de prei erbij doen en daarna de venkel. Een paar minuten zachtjes bakken, zonder bruin te laten worden.
  3. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Met de deksel op de pan zo’n twintig minuten op laag vuur koken, tot de venkel zacht is.
  4. Doe dan de erwten erbij en kook nog een minuut of zeven, tot ze gaar zijn.
  5. Maak de soep fijn met de staafmixer of de blender. Proef of deze zout en/of peper nodig heeft, maar bedenk dat er nog pittige room bij komt.
  6. Vermeng de crème fraîche met de tabasco.
  7. Schep de soep in de borden en garneer met een dot pittige room.
Notities

Totale voedingswaarde: 771 kcal en 19,5 g eiwit.
Per portie: 128 kcal en 3,25 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top