
Porties | personen |
Ingrediënten
- 250 gr filets van witvis zoals schol, schelvis of koolvis
- 300 gr kruimelige aardappelen
- 1/2 citroen (sap)
- 1 sjalotje
- 2 ansjovisfilets of ansjovisboter uit een tube
- 1 ei
- 1 beschuit of wat paneermeel
- 1 el fijn geknipte peterselie
- mosterd
- peper en zout
- 15 gr boter
- 4 el olie
Ingrediënten
| ![]() |
Instructies
- Kook de aardappelen, giet ze af, doe ze in een kom en prak/stamp ze fijn.
- Het garen van de vis kan op twee manieren: pocheren in kokend heet water (zo’n 5 minuten) of in de magnetron: afgedekt op 450 watt, 4 minuten.
- Fruit in een klein koekenpannetje het sjalotje een paar minuten in de boter.
- Meng de aardappels met de gare vis en prak het mengsel goed fijn.
- Voeg vervolgens toe: het sjalotje met de bakboter, de fijngemaakte ansjovis, het geklutste ei, een kleine eetlepel mosterd, de fijngeknipte peterselie en het citroensap. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de olie in een koekenpan en schep met een eetlepel bergjes van het mengsel in de pan; druk ze een beetje plat. Bak ze in 2 keer 3 minuten aan beide zijden bruin op een matig hoog vuur.
- Als voorgerecht is dit recept voor ca. 4 personen, als hoofdgerecht voor ca. 2 personen.
Notities
Totale voedingswaarde: 1243 kcal en 66,3 g eiwit.
Per portie: 207,1 kcal en 16,5 g eiwit.
Dit bericht heeft 0 reacties