Skip to content

Vichyssoise

Recept Afdrukken
Vichyssoise
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Prei goed wassen en in ringen snijden. Boter smelten en prei en ui zachtjes fruiten. Laat zo’n 8 minuten door pruttelen.
  2. Bouillon toevoegen en ook de aardappelschijfjes. Zout en peper toevoegen (of i.p.v. zout een bouillonblokje) Aan de kook brengen en circa een half uur laten koken op laag vuur.
  3. Als de soep is afgekoeld, room en nootmuskaat toevoegen. Met de staafmixer pureren. Bij opdienen: toef crème fraîche in het midden met wat geknipte bieslook. Deze soep smaakt zowel warm als koud voortreffelijk. (Kunt u dus ook meenemen.)
Notities

Extra: Ondanks de Franse naam werd deze soep voor het eerst bereid aan boord van een Amerikaans lijnschip en opgediend midden op de Atlantische oceaan.

 

Van klein tot groot: bijna iedereen houdt van soep. In de zomer (tomatensoep), als je grieperig bent (kippensoep) of een stevige soep nu het kouder wordt. Soep is alles ineen: gezond, voedzaam en lekker. We hebben het dan wel over zelfgemaakte soep en niet over die in pakjes, blikken en zakken; veel te zoet en te zout!

Soep is een makkelijke manier om groente te eten. Hoeveel groente je binnenkrijgt, is afhankelijk van wat je zelf in de soep hebt gedaan. Een eenvoudig rekensommetje: 600 g groente op 1 l water = 150 g groente per kop/bord. Bovendien de nodige vezels, vitaminen en mineralen. Tijdens het koken gaan wel vitaminen verloren, maar koken zorgt er ook voor dat andere stoffen vrijkomen, zoals bètacaroteen. Ook helpt een kop soep of bouillon (ca. 250 ml) bij het op peil houden van de vochthuishouding. Een ander voordeel van zelf maken is, dat u zelf de hoeveelheid zout bepaalt. De gewenste hoeveelheid zout voor mannen en vrouwen is 6 g per dag; één bouillonblokje bevat 5.4 gr.

Kortom, genoeg redenen om zelf aan de slag te gaan!

Totale voedingswaarde: 1172 kcal en 24,9 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top