Skip to content

WENTELTEEFJE MET APPEL EN KANEEL

 

DIT HEB JE NODIG VOOR DE WENTELTEEFJES

* 6 sneetjes tarwebrood

* 3 eieren

* 50 ml melk

* snuf kaneel

* 1 eetlepel suiker

* 50 gram zonnebloemolie

* 300 ml volle melk

ZO MAAK JE HET:

1. Klop de eieren met 50 ml melk, kaneel en suiker los.

2. Verwarm een koekenpan met de boter en laat bruin kleuren.

3. Wentel de boterhammen in het beslag en duw goed onder.

4. Bak vervolgens de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.

5. Snijd de wentelteefjes grof en plaats in de blender.

6. Blend het geheel met de volle melk tot een gladde massa.

7. Wrijf door een zeef met behulp van een pollepel en vang op.

8. Neem de IDDSI-testen af.

DIT HEB JE NODIG VOOR DE APPEL MET KANEEL

* 3 appels elstar

* 1 kaneelstokje

* 1 theelepel witte wijnazijn

* 12 gram Nutilis Powder

ZO MAAK JE HET:

1. Schil de appels en verwijder de klokhuizen.

2. Snijd de appel in kleine stukjes.

3. Doe de stukjes appel in een pan met het kaneelstokje, witte wijnazijn en 4 eetlepels water.

4. Breng aan de kook met een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

5. Verwijder van de warmtebron, haal het kaneelstokje eruit en blend het geheel.

6. Vermeng met de Nutilis Powder door deze er doorheen te roeren en wrijf door een zeef heen.

DEZE MATERIALEN HEB JE NODIG:

Kookpan, koekenpan, maatbeker,

weegschaal, blender, zeef, pollepel.

SERVEREN

Leg met een lepel het wentelteefjesbeslag op een bord in de vorm van een boterham. Zet een aantal dotten appelmoes op het wentelteefje.

TIP

Bestrooi het eventueel nog met wat poedersuiker of kaneelsuiker. Als het wentelteefje nog warm is, smelt dit er lekker op.

IDDSI 5 | 375 kcal en 9 g eiwit per persoon | egmf

4 PERSONEN

IDDSI 5

50 51

Recept Afdrukken
WENTELTEEFJE MET APPEL EN KANEEL
Porties
Porties

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top