skip to Main Content

Winterkoninkjes in wijn

Recept Afdrukken
Winterkoninkjes in wijn
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Pruimen afspoelen in een zeef, in pan doen en bedekken met de wijn en het water. Week ze gedurende enkele uren (tenminste 4 uur). U kunt de pruimen ook voorweken in warme thee, ca. 2 uur, daarna afgieten.
  2. Zet de pruimen met de wijn op, voeg suiker en kaneel(stok) toe en breng aan de kook. Laat ze ongeveer drie kwartier stoven met het deksel op de pan.
  3. Haal de pruimen eruit en laat het vocht nog ca. 10 minuten inkoken tot een dunne siroop.
  4. De pruimen opdienen met wat slagroom, ijs of pudding.
Notities

Totale voedingswaarde: 1996 kcal en 10,1 g eiwit.
Per portie: 332,6 kcal en 1,6 g eiwit.

Alternatieve bereiding: pureer de pruimen tot een mousse en serveer in een glas.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top