Skip to content

Wortel crème

Recept Afdrukken
Wortel crème
Dit is een heerlijk gerecht in de lente
Consistentie IDDSI 4
Thema Alledag
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
pers.
Ingrediënten
Consistentie IDDSI 4
Thema Alledag
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
pers.
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht.
  2. Vul een ovenschaal met in plakjes van 1 cm dik gesneden wortel. Voeg hier de ui, knoflook, rozemarijn en zwarte peper aan toe.
  3. Besprenkel de ingrediënten met de olijfolie. Gaar de wortel in de oven op 160 graden hete lucht gedurende 30 minuten. Controleer of de wortel gaar is. Wanneer dit het geval is verwijder je de rozemarijn.
  4. Pureer de wortels en breng de wortelpuree met groentebouillon tot de juiste dikte en smaak die gewenst is.
  5. Eet smakelijk.
Notities

Totale voedingswaarde: 539 kcal en 3.3 gr eiwit

Per portie: 268 kcal en  1.6 gr eiwit

Wortel crème kan als als soep gemaakt worden, maar ook als bijgerecht.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top